Zelf kunstgras leggen

Stap 1

 

Bepaal waar u zelf kunstgras gaat leggen. Zorg dat al het organische materiaal zoals oude graszoden en onkruid verwijderd is. Wij raden aan om minimaal 3 tot 5 cm grond af te graven. De hoeveelheid grond wat afgegraven moet worden is afhankelijk van de grond. Laat de grond veel water door hoeft u slechts 3 cm af te graven.

 

grond verwijderen

Stap 2

 

Stort voldoende straatzand op de afgegraven plek en voorzie de randen van kantopsluiting. Dit kan bijvoorbeeld met betonbandjes, kunststof of bestrating. Kantopsluiting zorgt ervoor dat het zand niet weg kan spoelen en dat er geen viezigheid onder het kunstgras komt.

 

 

zand en randoplsuiting plaatsen

Stap 3

 

Verdeel het zand gelijkmatig. Tril het zandbed aan met een trilplaat en stamp daar waar nodig het zand stevig aan met de voeten. Dit zorgt ervoor dat het zandbed compact wordt en niet meer gaat zakken. Daarmee voorkomt u kuilen en putten in de ondergrond.

 

 

 

zand-bed-aantrillen

Stap 4

 

Egaliseer het aangetrilde zandbed met een waterpas of een vlakke lat. Voor het mooiste resultaat adviseren wij 1,5 cm onder de randopsluiting af te vlakken.

 

 

 

zandbed-egaliseren

Stap 5

 

Als je alles hebt geëgaliseerd breng je drukverdelend doek aan over de gehele oppervlakte. Het drukverdeeldoek zorgt ervoor dat het zandbed beschermd blijft tegen voetstappen en bijvoorbeeld tuinmeubilair. Daarnaast voorkomt het drukverdeeldoek dat er onkruid vanuit onder door de kunstgrasmat heen groeit.

 

drukverdelend doek plaatsen

Stap 6

 

Rol het kunstgras uit over het drukverdeeldoek en verlijm eventueel het kunstgras netjes aan elkaar, hou rekening met de legrichting als u het kunstgras aan elkaar gaat verlijmen. De vleug moet de zelfde kant op liggen. Zet het kunstgras vast doormiddel van de kunstgras grondpennen en snij het overtollige kunstgras weg langs de kantopsluiting.

 

kunstgras uitrollen en overtollige wegsnijden

Stap 7

 

Strooi het kunstgraszand gelijkmatig over het kunstgras heen. Wij adviseren om tussen de 5 kilo en 12 kilo per m² te bezanden met kunstgraszand. De hoeveelheid zand is afhankelijk van het soort kunstgras wat u gaat installeren. De hoeveelheid zand staat vermeld bij elk type kunstgras

 

kunstgraszand strooien over het kunstgras

Stap 8

 

Veeg het kunstgras zand in met een kunstgrasbezem of maak gebruik van een borstelmachine. Hierdoor komen de kunstgrassprieten mooi rechtovereind te staan voor het beste eindresultaat.

 

 

 

kunstgraszand invegen of borstelen

Stap 9

 

Het eindresultaat! geniet van een onderhoudsvriendelijke en groen gazon het gehele jaar door!

 

 

 

eind resultaat van pas gelegd kunstgras

Vraag jouw gratis kunstgras stalen aan!