Kunstgras kopen: Waar moet je op letten?

Het is belangrijk dat het kunstgras er realistisch uit ziet. Er zijn een hoop verschillende soorten kunstgras te vinden. Zowel online als bij de kunstgras specialist. In deze blog hebben wij de belangrijkste specificaties voor jou op een rijtje gezet. Zo kun je een weloverwogen keuze maken bij het kopen van kunstgras.
grastapijt-staalaanvraag

Waar moet je op letten bij het kopen van kunstgras?

Hoogte van kunstgras:

De hoogte van de sprieten is vooral van belang voor de uitstraling van het kunstgras. Een hoge poolhoogte geeft vaak de uitstraling van een volle gezonde grasmat en brengt ook een extra realistische uitstraling met zich mee. Daarnaast geven de hoge sprieten ook een dempend effect in de kunstgrasmat waardoor deze extra zacht zal aanvoelen.

Dichtheid van een kunstgrasmat:

Naast de hoogte van het kunstgras bepaalt de dichtheid van de mat eigenlijk het merendeel van de uitstraling. Er zijn ook aanbieders die 40mm gras aanbieden voor een zeer scherpe prijs. Vaak zijn dit slechts enkele sprieten die de 40mm halen. Waardoor de kunstgrasmat een lage dichtheid heeft en daardoor snel plat zal liggen. Handig om dus naar te kijken dus als je kunstgras gaat kopen.
Hoe meer garen er gebruikt zijn per cm² hoe beter de vezels rechtop blijven staan. Er is simpelweg geen ruimte voor de sprieten om om te vallen. Ook het comfort en de zachtheid van de mat heeft alleen te maken met de dichtheid per cm². Hoe meer garen hoe zachter het kunstgras voelt aan de voeten. 

Kunstgras kopen met een andere kleur?

Kunstgras kopen met een ander kleurtje? Kunstgras is in diverse kleuren verkrijgbaar. Naast de talloze kleuren die wij kunnen leveren zijn er ook veel verschillende groentinten. Dit is ontwikkeld omdat elke situatie anders is. Er zal een ander soort kunstgras bij jouw tuin passen als deze in de schaduw ligt in plaats van in het zonlicht. Hierover kunnen wij je adviseren met foto’s van de situatie of tijdens onze gratis inmeetservice.

Naast dat het belangrijk is welke groentint in jouw tuin het beste past, is het verstandig om ook op te letten op de herkomst van het kunstgras. Kunstgras is van origine een Nederlands product. Nederland is vrijwel het enige land dat de vezels zo heeft kunnen ontwikkelen dat de kleur ook daadwerkelijk 10 jaar lang mee gaat. Waarom wij dit benoemen? Er is ook Chinees kunstgras op de Nederlandse markt verkrijgbaar, echter verkleurt dit kunstgras onwijs en is na 3 jaar niet te herkennen. Simpelweg omdat de Chinese vezel niet goed tegen de UV-straling kan, zal het kunstgras gaan verkleuren.

Levensduur van kunstgras:

Naast dat je bij kunstgras voor een altijd mooi groen gazon gaat, kies je ook voor duurzaamheid op lange termijn. Ons kunstgras heeft daarom ook de levensduur van minimaal 10 jaar. Naast de 10 jaar garantie op het kleurbehoud zit er ook 10 jaar garantie op de vezels. Dus zul je daarom ook geen kale plekken in jouw kunstgrasveld gaan zien. Dit betekent dat ons kunstgras ook bestand is tegen intensief gebruik bij bijvoorbeeld spelende kinderen, huisdieren, alle weersomstandigheden en de verschuivingen van de stoel- of tafelpoten van alle tuinmeubelen.

Kunstgras op het balkon

Grastapijt-balkon

Kunstgras in de tuin

tuinaanleg-amstelveen