Hoe kunstgras snijden?

Welkom op de blog van Graskampioen! Het snijden van kunstgras is een belangrijke stap in het installatieproces. Een nauwkeurige en nette snede zorgt voor een naadloze afwerking en voorkomt problemen op de lange termijn. In deze blog geven we u praktische tips en een stapsgewijze handleiding voor het perfect snijden van kunstgras. Laten we beginnen!

Voorbereiding: Kunstgras uitrollen en laten rusten

Voordat je begint met snijden, is het belangrijk om het kunstgras goed uit te rollen en te laten rusten. Hierdoor kunnen de vezels zich ontspannen, wat het snijden eenvoudiger maakt. Zorg ervoor dat je een scherp hobbymes of stanleymes bij de hand hebt, evenals een rechte lat of liniaal om rechte sneden te garanderen.

Kunstgras op de juiste plaats leggen

Leg het kunstgras op de juiste plaats en zorg ervoor dat de naden elkaar overlappen. Markeer vervolgens de snijlijnen op de achterkant van het kunstgras met krijt of een marker. Het is belangrijk om altijd aan de achterkant van het kunstgras te snijden om te voorkomen dat de vezels beschadigd raken.

Snijlijnen markeren en snijden

Gebruik de rechte lat of liniaal als geleider en snijd voorzichtig langs de gemarkeerde lijnen. Houd het mes stevig vast en gebruik gelijkmatige druk om door de rug van het kunstgras te snijden. Snijd in lange, vloeiende bewegingen om een rechte snede te krijgen. Vermijd korte, hakkende bewegingen, omdat deze tot ongelijke randen kunnen leiden.

Kunstgras rond obstakels snijden

Wanneer je kunstgras rond obstakels zoals bomen, paden of tuinmeubilair moet snijden, is precisie van belang. Maak eerst een grove snede om het kunstgras in de buurt van het obstakel te brengen. Vervolgens maak je kleine, nauwkeurige sneden om het kunstgras perfect rond het obstakel te laten passen. Neem de tijd en werk langzaam om fouten te voorkomen.

Randen netjes afwerken

Voor een strakke en nette afwerking van de randen, snijd je het overtollige kunstgras weg langs de kantopsluiting. Gebruik hiervoor weer een rechte lat als geleider en snijd voorzichtig langs de rand. Zorg ervoor dat de snede strak tegen de kantopsluiting aanligt voor een naadloze overgang.

Veiligheid voorop stellen

Bij het snijden van kunstgras is het belangrijk om veiligheid voorop te stellen. Draag handschoenen om je handen te beschermen en werk altijd op een stabiele ondergrond om wegglijden van het mes te voorkomen. Zorg ervoor dat je het mes veilig opbergt wanneer het niet in gebruik is.

Naadloos en professioneel resultaat

Met deze stappen kun je kunstgras nauwkeurig en mooi snijden voor een naadloos en professioneel resultaat. Heb je nog vragen of ben je op zoek naar meer tips en tricks? Blijf onze blog volgen of neem gerust contact met ons op voor de beste adviezen en inspiratie voor je tuin. Veel succes met het snijden van je kunstgras!

Kunstgras-laten-aanleggen
Kunstgras Delphin mes